Välj en sida

Print

En av Norrlands starkaste annonskanaler

Print är ett slagkraftigt media när du vill sälja och kommunicera med stor effekt. Du kan välja att annonsera brett i alla våra sex morgontidningar, som norrlänningarna älskar att läsa, men även styra så att du syns i den sektion i tidningen som passar dig bäst. En vanlig dag kan din annons nå upp till 255 000 prenumererande läsare, som i snitt spenderar 20 minuter med sin tidning. Morgontidningen är efterlängtad av läsarna och en trovärdig miljö för din annons att synas i.

Nyhet

Du får 30, 40 eller 50 % kombinationsrabatt vid köp av textsidesannons på två, tre eller fyra orter samtidigt. Separata priser gäller för rekryteringsannonsering, som effektivt hjälper dig att nå nya stjärnor mitt i karriären. Ta hjälp av prisberäknaren för att se exakta priser för olika kombinationer. Kontakta oss eller din lokala mediesäljare för att boka. Eller använd kontaktformuläret för att göra en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Följande tidningar finns med i vårt utbud:

LULEÅ: nsd.se

LULEÅ: kuriren.nu

PITEÅ: pt.se

SKELLEFTEÅ: norran.se

UMEÅ: vk.se

UMEÅ: folkbladet.nu

Prisberäknare

Här hittar ni vår prisberäkare. Räkna själv ut priset för de annonser ni vill boka. Snabbt, smidigt och enkelt.

STORLEK: markera en modul

TIDNINGAR: välj minst 2 st

PLACERING:PRIS: 0 kr
(ordinarie pris: 0 kr )
REPETITION: 0 kr

I rekryteringspaketet Karriär i norr ingår printannons, landningssida på karriarinorr.se och exponering på valda nyhetssajter under två veckor.

Vid flera tjänster tillkommer 500 kr/tjänst


Samtliga priser exklusive moms.


Kontakta oss

Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Ibladning – Utrymme att säga mycket mer

Det finns många möjligheter med en ibladning. Att på ett trovärdigt sätt få ta plats vid frukostbordet är en av dem, att bilagan sedan lever kvar under överskådlig tid är en annan. Du kan välja att blada i din produkt i några eller samtliga av Norrgruppens sex tidningar. Vi bladar i allt från en A5 till en vikt broadsheet. Välkommen att kontakta oss för mer information på 090-17 59 13 eller info@Norrgruppen.se

Materialspecifikation

Leverans av färdiga tidningsannonser

VK/FB annons@vkmedia.se

NV annons@norran.se

NK/NSD bokaannons@norrbottensmedia.se

PT haidie.lundman@pt.se

Märk materialet med införandedatum samt kundnamn.

Helmaterial

En helt färdig annons i formaten:

• PDF – högupplöst enligt TU:s rekommendationer

• Proscriptad eps

• Ps (PostScript-fil) med inkluderade typsnitt

Delmaterial

Annons där vissa korrigeringar ska göras, t.ex lägga till/byta lokala återförsäljare

Öppet material

Öppna dokument skickas när layouten är färdig men det ska ändras något i annonsen, eller när bilder och logotyper ska bearbetas innan annonsen är helt färdig. Tänk på att alltid skicka med typsnitten, postscript, både skärm och typsnitt samt alla eventuella länkar. Vi tar emot öppna dokument i: QuarkXpress, PageMaker, Illustrator och Indesign. OBS! Dokumentstorlek = annonsstorlek.

Bilagor

Tas helst emot som PDF, men ovan nämnda format kan också fungera. Bilaga måste annonsmärkas enligt den enskilda tidningens föreskrifter, kontakta oss för detaljerad information.

Bilder

Photoshop (eller motsvarande) eps, tif, jpg, 170 pixlar/tum i 100 %

Illustrationer

Illustrator: eps eller ai, Freehand: eps

Logotyper

Helst som Illustrator, eps eller ai. Photoshop (eller motsvarande) eps, tif, jpg 170-300 pixlar/tum i 100 % Färger I Tryck Färgpressens ICC-profil för tidingstryck kan hämtas på TU:s hemsida, www.tu.se under fliken Teknik/Digitala medier.

Materialansvar

Kund ansvarar för att materialet är producerat enligt kraven i TU:s normer, samt att materialet är Norrgruppen tillhanda senast kl 12.00 dagen före införandedag. Norrgruppen ansvarar för att tryckningen sker enligt gällande normer för svensk dagspress med korrekta densitetsvärden för tryckfärgerna och korrekt punktförstoring.