Om oss

Steget från tanke till handling har aldrig varit kortare än idag. På gott och ont. Man kan se detta genom ungdomar som drömmer om att starta upp en egen verksamhet och som kan göra detta lite på uppstuds och utan att riktigt ha förankrat detta i verkligheten. Detta kan innebära ett ekonomisk stålbad för en lång tid framöver – vilket också, oavsett ålder, är det stora bekymret i samband med att man startar eget.

Vad händer om det inte går runt? Vad sker om man inte kan betala sina leverantörer? Det är av den anledningen viktigt att man alltid ser till att låta det mer pragmatiska få utrymme innan man kastar sig ut på det öppna hav som ett eget företagande innebär. Det man måste skaffa sig är kunskap och det är det som vi hoppas att den här sidan kommer att ge dig.

Vi ska vända ut och in på företagande och ekonomi. Målet är att ge dig som läsare en enklare väg till lönsamhet. Genom att undvika de värsta misstagen så kan du skapa bättre förutsättningar att verkligen testa om din idé håller. Det senare är också viktigt.

Det må låta som att vi håller en skeptisk framtoning här, men faktum är att vi älskar företagande och brinner för att se entreprenörer lyckas. Det värsta som finns är de som sitter på tankar, idéer och olika planer, men som aldrig vågar sig på att testa dem i praktiken. Det är bättre att lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge!