Handskriven eller elektronisk körjournal för tjänstebil

Människor är olika vilket innebär att vi föredrar olika metoder. Att använda körjournal som är elektronisk är vanligt om man har tjänstebil och gör många resor å arbetets vägnar.

Kent var van att skriva sin körjournal för hand. Anledningen var att han använt sin privata bil och endast kört i tjänsten några få gånger. Han hade nu fått en ny tjänst där resande skulle vara mer regel än undantag. Han skulle åka och besöka företagets andra kontor regelbundet i framtiden. Det innebar att han skulle få en tjänstebil. Det kändes lyxigt och innebar en del förändringar. Bland annat skulle den handskrivna körjournalen bytas ut. Nu skulle han få en elektronisk körjournal för tjänstebil.

Smidigt med elektronisk körjournal för tjänstebilen

Kent var lite orolig men insåg snabbt att det skulle bli så mycket enklare. Resorna registrerades automatiskt. Skulle han köra in i Stockholm registrerar den trängselskatt och redovisar den varje månad.

Han var glad att han inte ensam behövde införskaffa denna elektroniska körjournal. Den var nämligen tvungen att vara godkänd av skattemyndigheterna.

Han bestämde sig för att berätta det för en kompis som hade eget företag och som körde en hel del i tjänsten. Den här körjournalen skulle vara perfekt för honom. Inte bara för att den registrerade allt automatiskt. Snarare för att genom att den gjorde det sparade det föraren en hel del administrativ tid som kunde läggas på att jobba istället.

Med moderna körjournaler kan man till och med se hur mycket CO2 som bilen släpper ut.