Kurs för heta arbeten

När man arbetar med svetsning kan det skapa gnistor som kan leda till brand. En kurs i heta arbeten kan ge den kunskap som krävs vid dessa tillfällen.

Erik hade gått färdigt sin utbildning och redan fått jobb på ett företag där han skulle jobba som svetsare. Han var överlycklig över att ha hittat en anställnings så snart och längtade efter första dagen. Den skulle mest vara en introduktion där han skulle få arbetskläder, gå igenom säkerhetsföreskrifter och lite annat smått och gott.

Introduktionen blev precis lika bra som han tänkt sig och arbetskamraterna hade varit välkomnande. Under dagen fick han veta att han skulle gå en kurs på sin första arbetsdag. Det var en kurs för alla som arbetar med uppgifter där det finns fara för brand. Så kallade heta arbeten. Han visste att det fanns en risk inom arbetet att det kunde börja brinna.

Heta arbeten där risk för brand finns

Första dagen hade varit en fredag och nu var det måndag igen. Det var ännu inte dags att börja svetsa då kursen stod först på tur. Han var lite nervös då han inte riktigt visste vad den skulle innebära. Men det tog inte lång tid innan han var helt inne i den. Alla som deltog i kursen var i samma situation och det kändes tryggt.

Kursen var en blandning av teori och praktik vilket var perfekt då han hade svårt att vara stilla en hel dag. Själv gillade han de praktiska delarna allra bäst och det visade sig att han hade lätt för att lära sig att släcka eldar. När denna heta arbeten-kurs var över kände han sig nöjd. Nu hade han ett certifikat som sade att han hade det som krävdes för att kunna sätta igång och jobba med dessa heta arbeten.